Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

USA ”är i en paussituation” i Syrien

Har Donald Trump backat om USA:s reträtt från Syrien? Senator Lindsey Graham signalerar det efter ett möte med presidenten.

Lindsey Graham. Bild från början av december.Bild: Susan Walsh/AP/TT
– Vi är i en paussituation, säger Graham till medier om det tillbakadragande som Trump överraskande tillkännagav häromveckan.
Presidenten har fått hård kritik för att lämna allierade kurder åt deras öde om USA backar ur Syrienkriget nu. Hans påstående om att "vi har besegrat IS i Syrien" uppfattas också av många som en förhastad bild av hur pressad terrorrörelsen IS är.
Efter mötet twittrar Graham att Trump nu gått med på att alla eventuella reträtter i Syrien "görs på ett sätt som säkerställer att IS är permanent förstört, Iran inte tar över i andra änden och att våra kurdiska allierade skyddas".
Graham är en högt uppsatt republikan som gått från att vara frän Trump-kritiker till en tung anhängare av presidenten. Tidigare under söndagen uttryckte senatorn stark oro för USA:s Syrienpolitik, men efter mötet låter han lugnare.
– Vi talade om Syrien. Han berättade en del saker för mig som jag inte visste, som fick mig att känna mig mycket bättre angående var vi är på väg i Syrien, säger han till medier utanför Vita huset.
Gå till toppen