Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åklagare yrkar dödsstraff för Khashoggimordet

Demonstranter utanför Saudiarabiens ambassad i New York. Åklagaren kräver dödsstraff för fem åtalade för mordet på Jamal Khashoggi. Arkivbild.Bild: Jacquelyn Martin/AP/TT
Den saudiska åklagaren yrkar på dödsstraff för fem av elva åtalade för mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Samtliga elva åtalade närvarade när rättegången drog i gång i Riyad.
Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som levde i USA, mördades när han besökte det saudiska konsulatet i Istanbul, Turkiet, den 2 oktober. Mordet misstänks ha beordrats av kronprins Mohammed bin Salman och har skadat landets internationella rykte och försämrat relationerna med väst. Saudiarabien hävdar i sin tur att mordet utfördes på eget bevåg av de åtalade, utan order ovanifrån.
Khashoggis kvarlevor har ännu inte hittats och Turkiet har velat få de misstänkta utlämnade för att i stället åtalas där, vilket har avvisats från saudiskt håll.
Gå till toppen