Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö FF tar Sirius till Skiljenämnden

Malmö FF har anmält IK Sirius till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd för att få tillbaka delar av övergångssumman man betalade för Kingsley Sarfo.
– Vi har ytterligare en tvist nu då Malmö begärt skiljeförfarande hos Svenska fotbollförbundet, bekräftar Sirius ordförande Ove Sjöblom för Upsala Nya Tidning.

När Sjöblom pratar om ytterligare en tvist, beror det på att Sirius i sin tur för en process mot Soccer Soldier, förmedlarna som tog Kingsley Sarfo till Sverige.
Vid ett medlemsmöte under förra året med MFF betonade numera avlidne ordföranden Håkan Jeppsson att föreningen skulle försvara sina intressen mot Sirius och spelaren, sedan Kingsley Sarfo fällts för våldtäkt mot barn för händelser som inträffade under tiden han tillhörde Sirius och dömts till fängelse och sedan utvisning.
– Den linjen följer vi. Vi kommenterar inte mer i media än att vi fullföljer processen, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
MFF bekräftar alltså inte formellt att man tagit ärendet till Skiljenämnden, men gör det ändå indirekt genom att säga att man fullföljer processen.
Enligt uppgift betalade Malmö FF någonstans mellan 12 och 15 miljoner för Kingsley Sarfo när han lämnade Sirius för MFF sommaren 2017.
Sirius ordförande Ove Sjöblom bekräftar att det funnits kontakter mellan klubbarna i frågan men dessa har alltså varit resultatlösa, klubbarna har inte kunnat enas och han kommenterar ett eventuellt beslut till MFF:s fördel i skiljenämnden så här för UNT:
– Det är så klart att det vore tufft för Sirius, men det är process som kommer att pågå fram till hösten förmodligen. Då finns det större förutsättningar att se hur det går. När man närmar sig de nivåer som det handlar om så måste man hitta sätt att reda ut det på något sätt om det värsta skulle inträffa.
Soccer Soldier hade ett avtal med Sirius som innebar att de skulle ha 50 procent på alla framtida intäkter för Kingsley Sarfo. Sirius hävdar nu att detta avtal är ogiltigt.
Processerna går alltså delvis in i varandra.
Gå till toppen