Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man knivskuren av kvinna – utreds som mordförsök

På torsdagen fördes en man till sjukhus med stick- eller skärskador efter ett bråk i ett bostadshus i centrala Lund. En kvinna greps och sitter nu anhållen för mordförsök.

En man skadades i ett bråk i en trappuppgång i centrala Lund under torsdagen. En kvinna greps misstänkt för mordförsök.Bild: Patrick Persson
Larmet kom 20.49 på torsdagskvällen om att ett bråk pågick i ett trapphus till ett flerfamiljshus i centrala Lund. När polisen kom till platsen hittade de kvinnan och mannen, båda med någon slags knivskador. De båda kände varandra sedan tidigare.
Kvinnan greps och mannen fördes till sjukhus. Enligt uppgifter till Sydsvenskan är han allvarligt skadad.
Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen, som under natten har undersökts av kriminaltekniker. Polisen genomförde även dörrknackning i området och förhörde eventuella vittnen.
– Vi vill förhöra båda parter så fort som möjligt, både mannen och kvinnan. Det kan bli så att det blir ytterligare brottsmisstankar på en eller båda. Vi får se vad som ligger bakom detta, säger Rickard Lundqvist.
Vid 05-tiden på fredagsmorgonen bekräftade polisens jourförundersökningsledare att den gripna kvinnan under natten blivit anhållen av åklagare, men ville inte gå ut med några fler uppgifter i ärendet.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen