Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengård invigde konstgräset – cupfesterna är räddade

En bit in i november började bytet av konstgräs på Malmö idrottsplats – en process som var schemalagd att vara klar först i slutet av februari. Men Sydsvenskan kunde i december berätta att allt gick mycket fortare än väntat och vädret var med hela vägen även efter det.
På torsdagen hade FC Rosengård träningspremiär för säsongen på det nya konstgräset.
– Jag trodde inte den skulle vara klar redan nu till träningen. Det var en bra överraskning, sa FCR-mittfältaren Ebba Wieder.
Rosengård hade en reservplan klar att träna på plan nio vid stadion. Men den behövde aldrig sättas i verket. Allt stod klart när FC Rosengård inledde marschen mot revansch i allsvenskan 2019, där det ju bara blev en tredjeplats i höstas.
– Det är verkligen jätteskönt att vara igång. Vi har mycket revansch att kräva, sa Ebba Wieder.
Rosengård premiärtränar på det nya konstgräset på Malmö idrottsplats.Bild: Lars Brundin
Det nya konstgräset fick också överbetyg av Ebba Wieder.
– Jag tycker det var bra. Tycker inte det var märkbart långsammare än det gamla, kände ingen större skillnad. Det är nog lugnt tills matcherna kommer igång. Den gamla var verkligen sliten.
FC Rosengård drar igång träningen tidigast av Malmös allsvenska fotbollslag. Men spelar match först den 27 januari, då mot Växjö borta.
LB07 drar igång på måndag och Malmö FF har tidigare aviserat att den traditionsenliga publikträningen som drar igång säsongen ska vara den 14 januari (den kan dock krocka med det uppskjutna medlemsmötet som skulle hållits före jul, men som ställdes in när ordföranden Håkan Jeppsson avled).
Malmö FF och FC Rosengård herr och dam kan nu alla spela sina cupmatcher på Malmö idrottsplats i februari-mars.
Även MFF:s inledande publikträning kommer nu givetvis att kunna hållas på Malmö idrottsplats.
Gå till toppen