Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bil utan registreringsskyltar blev uppeldad i Staffanstorp timmar efter biljakt

En personbil utan registreringsskylt vägrade att stanna vid en poliskontroll i Staffanstorp på fredagskvällen. Bilen hittades senare efter att den kört in i en häck. De två personer som befann sig i bilen hade lämnat platsen. Senare under kvällen satte en grupp ungdomar eld på bilen.

Bilen brinner bland radhusen efter att en grupp ungdomar tänt eld på den.Bild: Läsarbild
Två personer befann sig i en personbil i höjd med Åkershus i Staffanstorp vid halv sju-tiden på kvällen. En polisbil som passerade bilen ville stanna bilen för kontroll eftersom den saknade registreringsskylt, men den försvann från platsen och ett förföljande inleddes.
Ett vittne som Sydsvenskan har pratat med såg hur polisen jagade bilen bland husen på Wibergs väg.
– Vi blev nästan påkörda av en polisbil. Jag fick kasta mig av cykeln.
Bilen utan registreringsskyltar och polisbilen kom nerifrån centrumhållet i Staffanstorp när han upptäckte dem.
– Sen slutade det med att polisen prejade in bilen i en buske, säger vittnet.
Om bilen prejades eller inte kan polisen inte säkert svara på.
– Exakt hur det har gått till kan jag inte säga. Den uppgift jag har är att man följer efter bilen och att den svänger in på en väg. När polispatrullen svänger in på samma väg har personbilen kört in i en häck, säger Filip Annas, informatör på polisens ledningscentral.
Polisen kunde snart gripa en pojke i övre tonåren. Han är misstänkt för stöld alternativt häleri efter att förmodat stöldgods hittades i bilen. Han är också misstänkt för ringa narkotikabrott och olika trafikbrott, skriver polisen på sin hemsida.
Den andra personen eftersöks. Bland annat har en hundpatrull varit med och sökt under kvällen, skriver polisen på sin hemsida.
Den utbrunna bilen.Bild: Läsarbild
Men historien tar inte slut där. Vittnet som Sydsvenskan talat med bor vid den plats där biljakten tog slut. Vid 22-tiden upptäckte han att en annan bil stannade till vid det övergivna fordonet som alltjämt stod kvar i häcken efter att polisen lämnat platsen.
– Det var fyra-fem ungdomar i bilen. De hoppade ur sin bil och knuffade ut den andra bilen på gatan. Sedan small det till utav helvete. De måste ha kastat in något i bilen. Det brann mycket. Vi var skiträdda att det skulle ta eld i vårt hus, säger vittnet.
Brandkåren anlände efter en stund och kunde släcka branden. Fordonet blev helt utbränt. Därefter kom polisen som sent på fredagskvällen för andra gången samma dag nu letar efter eventuella misstänkta vid Åkershus.
Gå till toppen