Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Ny vd på CG Drives och Automation – och andra på nya jobb

Det nya året innebär en nystart för många. De här personerna är alla nya på sina uppdrag.

Anders Sundström blir ordförande och Hans Kreisel koncernchef i den nybildade koncernen där gasnätsbolagen Swedegas och Weum (fd E.ON Gas) ingår.
Anders Sundström har en bakgrund inom näringsliv och politik och tillträder som ordförande i januari 2019. Han är verksam i skogsbolaget SCA:s styrelse, och har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Folksam, styrelseordförande i Swedbank och Kooperativa Förbundet.
Hans Kreisel är idag koncernchef i Skellefteå Kraft och tillträder under andra kvartalet 2019. Han har sin bakgrund i ledande befattningar inom energibranschen i Sverige, Baltikum och Tyskland - och har tidigare arbetat inom bland annat E.ON-koncernen, senaste som vd för E.ON gas.
Hans Kreisel till vänster och Anders Sundström till höger.
Claes Bjäreholt kliver in som ny vd i Helsingborgsbaserade CG Drives och Automation Sweden AB, som tidigare hette Emotron. Claes har tidigare arbetat som vd för Smurfit Kappa Sverige och Finland, Rexam Beverage Cans samt inom Nolatokoncernen.
”Claes tar vid under en spännande tid i företagets utveckling med många nya projekt inom bland annat förnyelsebar energi”, säger avgående vd Mikael Samuelsson, som innehaft posten under de senaste sex åren, i ett pressmeddelande.
Claes Bjäreholt, ny vd för CG Drives och Automation Sweden AB.
Christer Wallin, före detta oppositionsråd i Moderaterna i Lund blir ny vd för Lunds Nyföretagarcentrum. Han tillträder vid årsskiftet.
Christer Wallin var med och startade Nyföretagarcentrum 1992. Han kommer att fortsätta som ledamot i servicenämnden, men kommer att lämna andra politiska uppdrag som styrelseplatser i Ideon och Medicon Village vid bolagets respektive stämmor.
Christer Wallin blir ny vd för Nyföretagarcentrum i Lund.Bild: Kennet Ruona
Har du också nytt jobb eller vill tipsa om någon som bytt jobb? Skicka information till tipsa@8till5.se så följer vi upp!
Gå till toppen