Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redo för debut ett år senare: ”Jag är väldigt förväntansfull”

Hon var ett av FC Rosengårds viktigaste nyförvärv inför förra säsongen - nu är Johanna Rytting Kaneryd äntligen redo för debut. – Jag är mer motiverad än någonsin och väldigt förväntansfull inför den kommande säsongen, säger den 21-åriga mittfältaren.

Johanna Rytting Kaneryd trivdes på Malmö idrottsplats nya konstgräs när FC Rosengård drog i gång träningen för säsongen.Bild: Lars Brundin
Den 2 november 2017 skrev Johanna Rytting Kaneryd på för FC Rosengård. Dagen efter skadade hon sig på en träning med Djurgården - och domen var värsta tänkbara. Korsbandet var av för andra gången i samma knä.
– Det var tufft. Det tuffaste året någonsin. Jag ställde in mig på att köra i gång här och så blev det ett år av rehab i stället, säger Johanna Rytting Kaneryd och fortsätter:
– Det var tuffast i början. Det var svårt att acceptera att det hände. Men jag tror att allt händer av en anledning och jag har fått jobba upp mig ordentligt nu.
Rehabträningen gick bra och nu känner hon sig redo.
– Jag känner att jag blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lagt det som hänt bakom mig och ser bara fram emot att dra i gång.
Det gjorde FC Rosengård på torsdagen. Första träningspasset avverkades i solsken, men också lite vinterkyla.
– Det är skönt att vara med från start, vara med på grundträningen. Men det var också skönt att få känna på bollen i november. För det var frustrerande att inte vara med så klart.
Egentligen kunde Johanna Rytting Kaneryd egentligen gjort comeback på allvar redan i höstas. Men hon och klubben var överens om att skynda långsamt.
– Eftersom det var andra gången jag drog det korsbandet, kände vi att den här gången väntar vi lite extra. Vi såg ingen anledning att stressa, det var bättre att jag var hundra procent redo mentalt och fysiskt och tog sikte på denna säsongen.
Johanna Rytting Kaneryd spelade i Djurgården både som yttermittfältare och på innermitten. FC Rosengård lär fortsätta spela 3-5-2 och Johanna är tydlig med var hon helst spelar.
– Jag ser mig nog mest som innermittfältare, även om jag trivs bra på kanten också. Men om jag får bestämma själv så är jag helst på innermittfältet.
Du är en offensivt lagd mittfältare. Vad ser du själv som dina främsta styrkor?
– Jag vet inte längre, säger Johanna Rytting Kaneryd med ett skratt. Men jo - att utmana en-mot en med min explosivitet och teknik är nog min främsta styrka skulle jag vilja säga.
Träningspremiären var inte bara debut för Johanna Rytting Kaneryd - utan också för det rekodsnabbt lagda konstgräset på Malmö idrottsplats. Och det fick toppbetyg.
– Det var stor skillnad mot det gamla. Det känns jättebra. Det har en helt annan dämpning och det känns jättebra inför säsongen.
Att FC Rosengård redan nu kunde gå på konstgräset innebär förstås att cupfesterna för båda Rosengårds lag och Malmö FF är säkrade där. LB07 spelar sina cupmatcher på hemmaarenan Limhamns idrottsplats.
Gå till toppen