Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort gatuarbete gör Svedala svårframkomligt

Det nya året börjar med ett stort gatuarbete när 80 år gamla dagvattenledningar ska byggas ut och fjärrvärmenätet växa. Det innebär trafikstörningar i centrala Svedala under ett halvår.

Det är den rödmarkerade delen av Kyrkogatan från kommunhuset och söderut som berörs av arbetena.Bild: svedala kommun
Det är 80 år gamla dagvattenledningar vid Kyrkogatan i Svedala som ska bytas ut för att öka hållbarheten.
Arbetena inleds efter julhelgerna andra veckan i januari.
För att slippa gräva upp gatan flera gånger passar man samtidigt på att byta spillvatten- och vattenledningar samt ledningar fram till tomtgränserna. Svedala Fjärrvärme lägger även ner fjärrvärmeledningar.
Arbetena påbörjas vid Södergatan och avslutas vid Almgatan i juli 2019.
Dagvatten är regn- och smältvatten, medan spillvatten är avloppsvatten som kommer från såväl hushåll, företag och olika verksamheter.
Under perioden kommer framkomligheten att vara begränsad. Arbetet utförs i olika steg och gatan kommer därför etappvis att vara avstängd för trafik och Kyrkogatan inte att kunna användas för genomfart.
Även busstrafiken påverkas. Skånetrafiken planerar därför att lägga trafiken till en tillfällig hållplats på Bökeberggatan.
Tidvis kan även vattnet behöva stängas av i området. Information kommer att publiceras i förväg på kommunens hemsida. Via hemsidan kan man även registrera sig för sms-utskick med information om vattenavstängningar.
Nya vattenledningsrör ska läggas ned under Kyrkogatan. Bilden är tagen vid ett liknande arbete under hösten 2018.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen