Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Tack till Malmös bästa busschaufför

Under hela resan agerade han föredömligt, skriver Annika Welander Håkansson om busschauffören som körde på nyårsnatten.Bild: Anders Malmberg
Efter en trevlig kväll i goda vänners sällskap gav vi oss iväg till nyårsfirandet vid Malmö opera. Vi var sena och missade tyvärr en stor del av sångframträdandet. Otroligt mycket folk var på plats och det var ett fint fyrverkeri som vanligt. Vi hade sett att passande buss hem till oss, buss 35 mot Kvarnby, gick från Triangeln 00.45. Det var väldigt mycket folk som skulle med samma buss och trängseln var enorm när alla ville hem. Eftersom det redan var många passagerare på bussen fick inte alla plats.
Busschauffören försökte förklara att bussen var full och inga fler kunde gå på, samtidigt som trycket vid alla dörrar var stort. Han var klart medveten om att det var för många passagerare i bussen och förtvivlad att bryta mot de regler som gäller. Efter flera försök lyckades han stänga alla dörrar. Vi stod nära förarplatsen och kunde följa vår chaufförs agerande under hela resan. Han var förtvivlad när han inte kunde ta upp fler vid nästkommande hållplatser, bara släppa av dem som skulle gå av.
Under hela resan agerade han föredömligt, han var vänlig och lugn. Han tog hjälp av passagerare om han inte kunde stänga bakdörrarna och tackade för hjälpen. Hans trevliga sätt smittade av sig på alla i bussen, fastän det var trångt. När vi kom mot Rosengård lättade trycket då många steg av.
Men varför planerar inte Skånetrafiken bättre och sätter in extrabussar en sådan här kväll? Helt oansvarigt att lägga över ansvaret på enskilda busschaufförer att hantera den kaosartade situationen. Gör bättring till nästa år.
Stort tack till vår trevliga och professionella busschaufför som behöll sitt lugn och trevliga sätt.

Annika Welander Håkansson

Gå till toppen