Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ovärderliga sandklitter kördes sönder under bygget av nya strandrestaurangen

I samband med bygget av den nya strandrestaurangen i Kämpinge har ovärderliga sandklitter i naturreservatet körts sönder. Nu ska länsstyrelsen utreda skadorna för att se om och hur området kan återställas – och avgöra ifall ärendet ska lämnas vidare till polisen.

"Tidigare har klitterna varit utsatta för naturens åverkan, men den mänskliga åverkan har inte förekommit i den här omfattningen tidigare", säger Lennart Öhrström, ordförande i Ljungens Villaägareförening, som under flera decennier har engagerat sig i skötsel och skydd av Kämpingestranden. Bilden är tagen på platsen där den nya restaurangen ska byggas. Bilden är tagen under julhelgen.Bild: Lennart Öhrström
Sydsvenskan har tidigare berättat om den nya strandrestaurangen i Kämpinge. Förra året bromsades planerna när bygglovet överklagades, men nu är satsningen på gång och krögaren och byggherren Niklas Persson siktar på invigning i sommar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen