Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ovärderliga sandklitter kördes sönder under bygget av nya strandrestaurangen

I samband med bygget av den nya strandrestaurangen i Kämpinge har ovärderliga sandklitter i naturreservatet körts sönder. Nu ska länsstyrelsen utreda skadorna för att se om och hur området kan återställas – och avgöra ifall ärendet ska lämnas vidare till polisen.

"Tidigare har klitterna varit utsatta för naturens åverkan, men den mänskliga åverkan har inte förekommit i den här omfattningen tidigare", säger Lennart Öhrström, ordförande i Ljungens Villaägareförening, som under flera decennier har engagerat sig i skötsel och skydd av Kämpingestranden. Bilden är tagen på platsen där den nya restaurangen ska byggas. Bilden är tagen under julhelgen.Bild: Lennart Öhrström
Sydsvenskan har tidigare berättat om den nya strandrestaurangen i Kämpinge. Förra året bromsades planerna när bygglovet överklagades, men nu är satsningen på gång och krögaren och byggherren Niklas Persson siktar på invigning i sommar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen