Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snöchanser i mitten på veckan

Regnet som drar in under måndagen kan bli till snö framåt onsdagen när temperaturen sjunker. Veckans väder svänger, växelvis blir det plusgrader och temperaturer närmare nollan.

Det kanske blir nytt pulkaläge i Skåne i veckan. Här bild från när Malmöbor fick snö under lillejulafton.Bild: Lars Brundin
Ett nederbördsområde drar in över landet på måndagskvällen. För Skånebor handlar det inledningsvis om regn, några plusgrader och ett något blåsigare väder. Det fortsätter vara ostadigt med regn som kan passera även under tisdagen.
– Det som händer mot tisdag natt och onsdag är att att området rör sig mot sydost, och nordvindar strömmar ner över landet. Då blir det kallare och nederbörden kan övergå i snö, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.
Men det är oklart hur mycket, och hur länge det i så fall ligger kvar. Det är ett kallare väderläge på onsdagen, med temperaturer närmare nollan och även torsdagen inleds kall. Vidare mot fredagen slår det över till västlig vindar och några plusgrader.
– Det kommer svänga en del, mot helgen ser det ut att bli kallare igen, säger Lovisa Andersson.
Gå till toppen