Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tidigare Finduschef tar över som vd för Inwido

Findus Nordics tidigare vd Henrik Hjalmarsson tar över som koncernchef för den börsnoterade dörr- och fönstertillverkaren Inwido i Malmö, efter Håkan Jeppsson som avled före jul.

Henrik Hjalmarsson blir ny koncernchef för Inwido.Bild: Sven-Erik Svensson
Henrik Hjalmarsson tillträder direkt som koncernchef för Inwido, meddelar bolagets styrelse på tisdagsmorgonen. Han efterträder Håkan Jeppsson, som avled i december.
– Henrik Hjalmarsson har en gedigen bakgrund med mycket solida resultat. Han har framgångsrikt lett komplicerade verksamheter inom olika bolag, är resultatorienterad och har starkt lönsamhetsfokus, kommenterar Inwidos styrelseordförande Georg Brunstam utnämningen.
Sedan augusti 2017 har Henrik Hjalmarsson varit affärsområdeschef för Inwido i Sverige och Norge, men är mer känd i det skånska näringslivet som den som tvingades meddela att Findus skulle lägga ner sin anläggning i Bjuv.
Läs också Findus lägger ner fabriken i Bjuv
Samtidigt som Henrik Hjalmarsson tar över som koncernchef utses även Inwidos finansdirektör Peter Welin till vice VD.
Inwido har 4.400 anställda och verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Irland, Litauen, Polen, Rumänien, Storbritannien och Österrike.
Koncernen omsatte 6,4 miljarder kronor under räkenskapsåret 2017. Helårssiffrorna för 2018 släpps i början av februari.
Gå till toppen