Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Förbudet stoppar inte fattigdomen, men det gör livet svårare för tiggarna

En patient talade om det hårdnande samhällsklimatet. Hon vågade inte tigga längre. Folk spottade och sa rasistiska saker när de passerade henne på gatan, skriver Miriam Lukasiak.Bild: Björn Lindgren/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
En äldre kvinna kommer in med smärta i tån. Det är december, det är kallt och fuktigt i luften. Kvinnan har ett par fuktiga strumpor i sina sönderslitna skor. Hon har sovit ute i parken i natt, och kommer med stor sannolikhet att få tillbringa natten där igen. Det vill säga om polisen inte kommer och kör bort henne utanför staden som de gjort med så många andra utsatta EU-migranter som sover i bilar och ute på offentliga platser. Jag ser på den missfärgade tån som vittnar om en frostskada. Hon har börjat känna domningar och skulle egentligen behöva mer omfattande vård än den vi kan erbjuda på vår lilla klinik. Hon har dock inget EU-sjukförsäkringskort.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen