Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgskoncept expanderar vidare – Lund nästa stad

Kontorshotellet Mindpark utökar igen. Efter att ha tagit steget till Malmö tar man nu konceptet vidare till Lund. Ett nytt kontrakt undertecknades strax före jul.

Kontorshotellet och den kreativa samlingsplatsen i Helsingborg har funnits i över tio år, men har bytt namn sedan starten. För knappt ett och ett halvt år sedan blev det klart att verksamheten expanderar till Malmö. Planen var inflyttning i januari 2019, men ny tid för inflyttning är april och hittills är ungefär 60 procent av lokalerna i Hyllie uthyrda.
– Vi har fått jättebra respons i Hyllie, det var också därför vi vågade oss på Lund. Eftersom vi har Helsingborg och Malmö så var Lund en spännande stad rent symboliskt. Då har vi de tre största städerna i Skåne, säger Sanna Kahlström, vd och delägare i moderbolaget Collab Concept som har Mindpark i Helsingborg, Mindpark i Hyllie, E-commerce Park - och också nu Mindpark Lund under sig.
Lokalerna i Lund är centralt belägna på Bytaregränd, en till två minuter från centralstationen.
– Vi har pratat med näringslivskontoret i Lund, med entreprenörer och personer i näringslivet som uttryckt att det saknas en mötesplats för entreprenörer och företag i centrala Lund. Det finns bara några små privata initiativ, säger Sanna Kahlström.
Hon poängterar också fördelen med att en inhyrd företagare i exempelvis Lund också kan sitta i Malmö och Helsingborg.
– Det gör att man får ett stort nätverk i Skåne. Det är hela tanken med expansionen, att bygga ett starkt nätverk i regionen.
Lokalen på Bytaregränd i Lund är i en befintlig fastighet. Lokalerna är på totalt 700 kvadratmeter med ett 20-tal kontor, plus kontorsplatser, allmänna rum och möteslokaler.
– Det känns roligt att en sådan här verksamhet tar plats i centrala Lund. Det blir ett alternativ till handeln i citykärnan. Något som städerna behöver titta på: hur ska man göra med lokalerna på bottenplan när handeln flyttar.
Tre stora städer i Skåne – Helsingborg, Malmö, Lund – är en expansion till Köpenhamn att vänta?
– Ja, planen finns. Vi har sagt att vi vill expandera konceptet, vi har lärt oss otroligt mycket sedan starten av Mindpark i Helsingborg och den kunskapen vill vi sätta i rullning. Många som arbetar i regionen jobbar i alla tre städer. Vi har tittat både uppåt, mot Halmstad och Göteborg – och neråt mot Köpenhamn i söder. Det finns med i den långsiktiga planen. Men det gäller att hitta rätt lokal, ha med sig folk och ha de rätta förutsättningarna, säger Sanna Kahlström.
Gå till toppen