Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bergendahls Food

Ny regionchef för City Gross i södra Sverige

Den 7 januari tillträdde Petra Erps som ny regionchef för den skånska dagligvarujätten City Gross verksamhet i södra Sverige. Hon har tidigare varit butikschef inom Bergendahls Food och blir nu ansvarig för 14 av de 44 City Gross-butikerna.

Petra Erps är ny regionchef för den skånska dagligvarujätten City Gross sedan i måndags.Bild: Pontus Ferneman
Petra Erps har tidigare varit butikschef för City Gross i Berga i Helsingborg. Bosatt i Bjuv innebär den nya tjänsten att hon byter Berga mot Bergendahls Food huvudkontor i Hässleholm.
– Det känns utmanande och stort. Häftigt, säger Petra Erps.
Hon har varit i koncernen i 24 år och har gått den långa vägen, från att ha börjat som sommarjobbare till att idag vara verksam som regionchef.
– Jag har tagit beslut och tagit mig an roller som jag inte alltid kunnat men som jag bestämt mig för att lära mig. Sedan har jag gått flera interna utbildningar. Det här visar också flera andra inom företaget att man kan klättra och att företaget tror på en.
Vad har du för egenskaper som urskiljer dig från andra regionchefer?
– Nummer ett är att jag kan företaget. De andra två regioncheferna är utifrån. Många känner mig. Jag kan alla system och den resa som företaget har gjort. Jag har ingen lång startsträcka.
Vilka blir utmaningarna?
– Att man räcker till för alla. Jag vill inte jaga mina medarbetare utan jag vill coacha dem.
Vilka blir dagligvaruhandelns största utmaningar 2019?
– Det blir e-handeln. Logistiken och lönsamheten i den. Alla konkurrenter höjer sin lägstanivå och kommer ikapp. Skillnaderna är inte lika stora som de varit tidigare.
Läs mer: Ny vd till City gross moderbolag
Läs mer: Skånsk dagligvarujätte nysatsar på e-handel
Gå till toppen