Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sex golden retriever-valpar stulna

Golden retriever-valpar stals från en kennel utanför Kristianstad. Valparna på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.Bild: Carrie Antlfinger/AP/TT
En kennel i en by utanför Kristianstad har utsatts för ett grovt rån utfört av flera personer. Sex golden retriever-valpar stals under onsdagsmorgonen. De har inte återfunnits.
– Jag kan berätta att det har varit ett grovt rån där sex stycken sju veckor gamla valpar är tillgripna, säger Ingela Hessbo, inre befäl vid polisen.
– Vi ber om allmänhetens hjälp om det dyker upp en försäljning på något sätt. Vi säger inget mer om ärendet nu. En förundersökning pågår och utredningsåtgärder görs just nu.
Valparna kostar omkring 15 000 kronor styck, säger Peter Frostlund, inre befäl till Kristianstadsbladet som var först med att rapportera om rånet.
Något annat än valparna stals inte under rånet och polisen tror att gärningsmännen hade riktat in sig på hundarna i förväg.
– Det är första gången jag har varit med om något liknande, säger Peter Frostlund till TT.
Varför det hela betraktas som ett rån vill polisen inte uttala sig om mer än att det rör sig om två eller tre gärningsmän.
Gå till toppen