Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bagarstugan kan prisas som främsta utflyktsmål

Vismarlövs café och bagarstuga utanför Klågerup har chans att vinna Skånska gastronomipriset.

Carina Levin startade caférörelsen i liten skala med försäljning av 20 bröd per dag. numera är verksamheten ett känt utflyktsmål.Bild: Mats Amnell
Priset delas ut till den skånska mat- eller dryckesdestination som varit värd en särskild resa under det gångna året.
Vismarlövs café och bagarstuga var ursprungligen en av av 30 finalister. Därefter har startfältet minskats till först tio och nu tre återstående finalister.
Förutom Vismarlövs café och bagarstuga finns Spirit of Hven och Erikstorps kungsgård bland de återstående kandidaterna.
Vinnaren utses genom en omröstning bland allmänheten på Skånska gastronomiprisets hemsida och presenteras på en galamiddag på Malmö Rådhus den 18 januari.
– Jag är helt förbluffad. De andra som finns med är ju jättefina ställen allihop. Bara att vara ett av de 30 bästa ställena i Skåne är fantastiskt. Jag är kolossalt hedrad och stolt över att våra kunder och gäster har röstat fram oss, säger Carina Levin som driver verksamheten tillsammans med sin familj.
Varför tror du att ni har finns med som finalist?
– Vi har lyckats kapa en hemtrevlig stämning och gör våra produkter själv. Här kan man titta in i bageriet och se när bagarna arbetar med degen. Vi har bevarat småskaligheten och skapat en genuin känsla. Det är lite som att komma hem till farmor eller mormor och sitta och äta, säger Carina Levin.
Hon och och hennes familj bott i många år i Vismarlöv. Länge var hon vävlärare och drev en textilbutik i liten skala i hemmet.
Kaféidén föddes när kunder tyckte att hon borde sälja fika i butiken.
En ny byggnad med plats för servering och bageri uppfördes hemma på tomten. Carina Levin gick kortkurser hos kända bagare och läste in sig på konsten att baka.
Hon började med tjugo bröd om dagen. Det visade sig att många var beredda att köra till Vismarlöv för att köpa bröd.
Rörelsen växte, serveringen fick en till byggnad, en kaféträdgård har anlagts och rörelsen är numera ett känt utflyktsmål.
Vad gör du om du vinner?
– Då bjuder jag mina kunder på en kakbuffé som tack.
Läs mer: Vävbutik blev nytt succécafé
Gå till toppen