Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bussbolaget beordrade förare köra hem krånglande regionbuss – krockade när bromsarna slutade fungera

Den gula regionbussen saknade bromsar och körde rakt in i en personbil vid ett rödljus. När en polisman provkörde bussen i låg fart blev bromssträckan 140 meter.
Trots bristerna åtalas varken bussföraren eller de trafikledare som instruerade föraren att köra bussen i rusningstrafik från Sjöbo till Lund.

En regionbuss från bussbolaget Nobina på väg mot Lund. En förare som körde 3,5 mil längs väg 11 för sex veckor sedan körde med en buss som nästan helt saknade bromskraft.Bild: Albin Brönmark
Det var i morgonrusningen den 30 november som en av Nobinas bussförare körde en tom regionbuss rakt in i en stillastående personbil vid infarten till Lund från Dalby. Personbilen for i sin tur rakt in i framförvarande personbil. Därför blev det plast-, plåt- och glasskador på tre fordon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen