Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion vid lagerlokal sprängde garageport

Strax efter klockan sex utsattes en lagerlokal på Industrigatan för ett sprängattentat. En garageport mitt på byggnadens baksida förstördes av tryckvågen. Ingen människa skadades.

Den blå garageporten är intryckt, i varje fall den nedersta tredjedelen. I övrigt syns få skador på platsen. Till vänster om porten sitter en flera kvadratmeter stor skylt som anger namnet på verksamheten innanför, adress till webbsajten och telefonnummer.
Namnet kan kopplas till den livsmedelsbutik på Scheelegatan som sprängskadades ett par timmar tidigare. Det var vid sextiden som larmet kom om denna andra explosion i Malmö under de tidiga morgontimmarna.
Polisens patrull, intill den sprängskadade lokalen.Bild: Bengt Arvidson
Läs också Explosion vid entré till livsmedelsbutik i Malmö
I byggnaden på Industrigatan finns även andra företag och under morgonen ville inte polisen bekräfta kopplingen mellan explosionerna.
– Det kan vara så. Vi ska försöka reda ut exakt vem som är ägare till det här garaget, säger Calle Persson.
Han säger att polisen inte känner till någon aktuell hotbild – som utpressningsförsök eller liknande – mot livsmedelsföretaget och dess ägare.
– Vi har pratat med personer i företaget och kommer hålla vidare förhör med ägarna under dagen.
Vid niotiden anlände polisens tekniker till Industrigatan ihop med nationella bombskyddet för att dokumentera, samt söka bevis.
Då var det ännu oklart hur länge avspärrningarna skulle upprätthållas. Minst ett annat av företagen som huserar i byggnaden fick sin verksamhet störd. Ett av dess arbetslag kunde inte komma till sina lokaler, utan stod utanför i kylan och väntade.
De två sprängningarna rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Två separata förundersökningar har inletts.
– Vi tittar väldigt noga på eventuella samband, men kan inte bekräfta något i nuläget, säger Malmöpolisens presstalesperson Jimmy Modin
Gå till toppen