Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H&M testar nytt hållbarhetsgrepp i Malmö

Att förlänga användningen av kläder minskar klimatpåverkan, jämfört med om de slängs och ersätts med nya kläder. Som del i sitt hållbarhetsarbete startar klädkedjan H&M syateljéer i butiker i Malmö, Göteborg och Stockholm där kunder kan köpa tjänsten att ändra och laga sina kläder för att de ska hålla längre.

H&M vill förlänga livslängden på kläder och öppnar syateljé i butiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö, berättar Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig på H&M Sverige.Bild: Pressbilder från H&M
Bakgrunden är bland annat att H&M konstaterat att omkring 20 procent av kläders totala klimatpåverkan under hela dess livscykel kommer från när kunderna använder plaggen. Det handlar om allt från hur länge kläderna används innan de slängs eller återvinns till hur de tvättas och torkas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen