Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Här kostar bussresan tre gånger så mycket

Här i Skåne ligger vi nog i topp prismässigt när det gäller busspriserna, skriver L-H Bäckström.Bild: Bengt Arvidson
Debattören Sten Lindholm visar i sitt inlägg, initierat och välformulerat, på en deprimerande utveckling av Region Skåne till skada för hälso- och sjukvården. Sjukvården här liksom i övriga landet håller givetvis hög medicinsk klass. Men tyvärr miserabel i fråga om tillgänglighet. Vi ligger således långt under genomsnittet inom EU I det avseendet.
Läs också Region Skåne är en misslyckad organisation
Liksom debattören tycker nog de flesta av regionens invånare att investeringsbidraget till ESS om 800 miljoner kronor kunde ha använts bättre inom regionens egentliga uppdrag -sjukvården.
Regionens ansvarsområde omfattar även kollektivtrafik. Här ligger vi nog däremot i topp, prismässigt. En enkel resa inom Malmö kostar 25 kronor eller några kronor lägre med Jojo-kort. Inom till exempel Provence med Nice (en för övrigt inte helt okänd region för skånska politiker) reser du för 1,5 euro med buss, att jämföra med en enkel resa Malmö–Höllviken som kostar 53 kronor eller mer än tre gånger så mycket.
Det är slutligen svårt att se rationellt på det förhållandet att antalet regionråd utökas från 13 till 18 i ett trängt ekonomiskt läge då man tvingas till en skattehöjning. Men eftersom politikerna lovat bättring, får jag väl tro på det. Åtminstone tills vidare.

L-H Bäckström

Gå till toppen