Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två döms för brutalt knivmord i Kristianstad

En 25-åring och en 29-åring döms till långa fängelsestraff för ett mord i Kristianstad i april förra året. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Två män skyllde på varandra för det brutala knivmordet på en man i en lägenhet i Kristianstad förra våren, men nu döms båda till långa fängelsestraff.
Den ena mannen, en 25-åring, får 16 års fängelse. Den andra, en 29-åring, döms till 15 år och nio månaders fängelse.
Den rättsmedicinska undersökningen visar att mordoffret, en man i 30-årsåldern, utsattes för ett stort antal knivhugg och blev misshandlad med ett stolsben. Efteråt städades lägenheten, men mordutredarna hittade ändå blodspår i samtliga rum. Skadorna på offrets kropp och den stora mängden blod tyder på att det var ett utdraget förlopp, skriver Kristianstads tingsrätt i domen.
Gärningsmännen var kraftigt påverkade av alkohol och tabletter. En bidragande orsak till att de anses skyldiga är att en av dem berättat om mordet för två andra personer. Det finns också teknisk bevisning, bland annat i form av dna på knivblad och det stolsben som användes vid misshandeln.
En 19-årig kvinna som varit åtalad för skyddande av brottsling frias av Kristianstads tingsrätt.
Gå till toppen