Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kraftig explosion utanför bostadshus

Polisen larmades till ett bostadshus i centrala Landskrona på onsdagsnatten.

Det var vid 01.37 som första larmet kom in från Skolallén i centrala Landskrona. Ett bostadshus har fått entrén till sin trappuppgång söndersprängd av en explosion. Två verksamheter som ligger på var sin sida om entrén har också fått sina rutor krossade och det ska vara omfattande skador i butiken.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Polisen har spärrat av runt platsen för explosionen och nationella bombskyddet anlände vid 03 på natten. De gjorde en bedömning säkerheten så att polisen kunde genomföra en tekniska undersökningen.
- Vi försöker att hitta vittnen och samla in så mycket information som det går nu, men de flesta ligger ju och sover. Sedan kommer vi att genomföra en teknisk undersökning av platsen för explosionen, säger Kenneth Andersson, stationsbefäl hos polisen.
Det är stora skador på entrén och fönsterrutor runt omkring explosionens centrum är krossade, även på andra sidan av gatan, där ett tio-tal fönster krossats.
- Det är uppenbart att det varit en kraftig explosion men det finns inga kända personskador ännu, säger Kenneth Andersson.
Bild: Patrick Persson
Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot någon i byggnaden. Polisen utreder ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.
- Det kan komma att bli grov allmänfarlig ödeläggelse med tanke på kraften i explosionen men det får vi se, säger Kenneth Andersson.
Bild: Patrick Persson
Under morgontimmarna när polisteknikerna är klara kommer vaktbolag och glasmästare att försöka att laga de många fönsterrutor som krossats vid bombdådet.
För ungefär två veckor sedan drabbades en fastighet några hundra meter bort av ett liknande bombdåd.
Artikeln kan komma att uppdateras.
Gå till toppen