Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö idrottsplats helt stängd även för träning igen

FC Rosengård tränar inte längre på Malmö idrottsplats - utan på reservplanen Kroksbäck.

Efter bara några få träningspass på det nya konstgräset på Malmö idrottsplats, stoppades all aktivitet där igen. En slutbesiktning av arbetet måste göras innan man får vara där igen och det finns brister som måste åtgärdas (ojämnheter).Bild: Lars Brundin
Stadsfastigheter i Malmö, som äger Malmö idrottsplats, har stoppat all användning av det nylagda konstgräset.
– Konstgräset kan inte användas förrän det är slutbesiktigat av leverantören. Vi kan inte riskera att det sker olyckor innan allt är säkert, säger Helen Nilsson vid Stadsfastigheter.
Men leverantören ville ju - och gav tillstånd till - att FC Rosengård skulle träna där? Detta eftersom studsen var för dålig när Uefa gjorde sin besiktning och leverantören menade att användande av planen skulle "platta till den" och förbättra studsen?
– Det var ett missförstånd. Den kan inte användas förrän den är besiktigad, säger Helen Nilsson.
Som inte kan ge exakta datum när denna besiktning ska ske - inte heller när Uefa kommer tillbaka och gör sin andra besiktning.
Men blir det inte något av ett Moment 22. Om planen inte kan användas förrän den besiktigats och godkänts av leverantören och stadsfastigheter, kommer den inte att klara Uefa-besiktningen, eftersom studsen inte blir bättre om planen inte används?
– Det är den 28 februari som gäller, säger Helen Nilsson. Det är det datum då allt ska vara klart och då ska båda besiktningarna vara gjorda och allt godkänt.
Malmö FF väljer att spela sin första träningsmatch och ha den första publika träningen på plan nio vid stadion. MFF har också tagit kontakt med Lunds kommun om att spela cupmatcherna på Klostergården. FC Rosengård räknar med att spela cupmatcherna för både herrar och damer på Limhamns idrottsplats.
Gå till toppen