Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mamma om förslaget: Så dumt så det finns inte

Sexårige Jakob Franzén behöver assistens dygnet runt. Om LSS-utredarens förslag blir verklighet riskerar många familjer med liknande behov att hamna i kläm, befarar hans föräldrar. – Det är verkligen att dra undan mattan för människor som har stora behov, säger mamman Annika Holm.

Assistenten Alexander Björnfot hjälper sexårige Jakob Franzén att andas i en process som måste upprepas minst var tredje timme.Bild: Pontus Lundahl/TT
Jakob sitter i assistenten Alexander Björnfots famn på en säng och får hjälp med sin andning. Han inhalerar olika mediciner som vidgar luftvägarna innan en hostmaskin hjälper honom att andas in och ut. Därefter lyfter assistenten över Jakob på en stor pilatesboll, där han rullas fram och tillbaka på rygg och på mage för att få upp slem ur luftvägarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen