Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt på Vinterlund: fotoutställning, stadsvandring och minnesmästerskap

En fotoutställning i kupolen på Stortorget, en stadsvandring i starka kvinnors spår och skandinaviska minnesmästerskapen. Det är nyheterna under Vinterlund, som drar igång denna lördag.

Några av dem som sätter fart på Vinterlund. Från vänster Agneta Eriksson som guidar i profilstarka kvinnors spår, minnesmästaren Martin Nilsson samt Amanda Tellström och Marcus Lampe från Mejeriet och Eterfestivalen.Bild: Tom Wall
Startlördagen på Stortorget innehåller julgransplundring av torgets då godisprydda gran, ett melodikryss på torget med Romele blåsorkester och experiment i Nobels fotspår med Vattenhallen Science Center.
Då blir det också prisutdelning i Vinterlunds fotomaraton och samtidigt invigs här en fotoutställning med tävlingsdeltagarnas bilder.
Tre lördagseftermiddagar till ska det vinterlundas. Den 19 januari kommer bland annat Eterfestivalen för olika slags elektronisk musik att invigas i Vinterkupolen av Moose Dawa och det blir också vinterdans med DJ Dag.
Den 26 januari är en av attraktionerna "Lär dig mer om minnet" med deltagare från svenska minneslandslaget, som en uppvärmning inför skandinaviska mästerskapen i minne som arrangeras i Lund i februari.
Den 2 februari blir ett av inslagen i kupolen ”Silent disco”, där alla får hörlurar och själva kan välja musik från tre kanaler. Färgat ljus visar vilka som dansar till samma musik som man själv.
Singersongwriterfestivalen kommer att göra nedslag i kupolen den 19 och 26 januari och själva festivalen med 52 artister hålls i Stadsparkscaféet den 25—26 januari.
Den 12, 19 och 26 januari samt den 2 februari utgår från Stortorget en stadsvandring i spåren efter en rad profilstarka Lundakvinnor, bland andra läkaren Hedda Andersson, den första kvinnan i Skåne som läste på universitet.
Lunds skidfestival arrangeras den 3 februari i Stadsparken, med barnens Vasalopp, distriktsmästerskap i sprint, öppet spår och prova på-skidåkning. Blir det riktigt knalt med snö kan allt komma att ställas in, utom barnens Vasalopp som kan bli av tack vare skrap från ishallen.
På vinterlund.se finns hela programmet.
Gå till toppen