Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Peter Andersson: Tung förlust, vi förtjänar mer

Redhawkscoachen Peter Andersson var både lite förbryllad och besviken efter säsongens första derbysmäll.
– Tung förlust, vi förtjänade mer, sa han.

Peter Andersson såg mycket han gillade mot Rögle, men fick ändå inte med sig någon poäng.Bild: PETTER ARVIDSON
Från båset såg han en match som böljade fram och tillbaka, utan att någon riktigt kunde koppla greppet ordentligt, förrän drygt halvvägs in i tredje perioden, då Rögle gick fram till ledning 6–4 och kunde hålla den matchen ut.
– Tycker det är en ganska bra hockeymatch, med bra tempo och intensitet, det händer grejor hela tiden, men för vår del är det en tuff förlust, vi förtjänar lite mer, sa Peter Andersson.
– Jag är nöjd med väldigt mycket, som att vi skapar väldigt mycket målchanser och stundtals spelar väldigt bra. Det som gör att vi förlorar matchen är vårt eget spel med puck. Vi tappar den lite för många gånger och känslan är att vi bjuder Rögle på de målchanser som de skapar. Där är vi lite frikostiga.
Peter Andersson var inte heller helt nöjd med domarinsatsen och tyckte att hans lag borde ha fått med sig lite mer powerplay från femtio-femtio-duellerna.
Rögletränaren Cam Abbott såg mest förbluffad ut efter säsongens första derbyseger i en match där Malmö Redhawks skapade betydligt mer.
– Konstig match. Vi spelar bra i fem minuter, sedan huvudlöst i fem minuter, sedan bra igen...men vi är effektiva framför mål i en match som Malmö lika gärna kunde ha vunnit med 7–3 eller något, sa han.
När Redhawks reste sig i tredje perioden och Konstantin Komarek satte 4–4 i numerärt överläge, så var Peter Andersson säker på sin sak.
– Då var jag bombsäker på att vi skulle vinna. Vi spelade bra och skapade mycket, vi var på gång, det kändes bra i gruppen och i båset, allting.
I stället två mål av Rögle och ett bortdömt reduceringsmål för Redhawks i slutsekunderna med motiveringen att kassen var ur läge innan pucken gick över mållinjen.
– Jag har varit med när domarna har dömt mål i de situationerna också, så jag tror att det kan vara en hemmaplansgrej, sa Peter Andersson.
Gå till toppen