Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sylvegårds tuffa tackling: ”Tycker den är klockren”

Det blev tredje gången gillt för Rögle som vann ett galet svängigt Skånederby med 6–4 hemma i Ängelholm.
– Fyra mål ska räcka för att vinna den här matchen, sa en besviken Emil Sylvegård.

Rögles Samuel Jonsson och försöker haka på Emil Sylvegård.Bild: PETTER ARVIDSON
Rögleklackens stora hatobjekt gjorde en stark insats i Lindab arena, men det räckte ändå inte sedan Rögle ryckt från 4–4 till 6–4 under två lyckosamma minuter drygt halvvägs in i slutperioden.
– Sex mål är alldeles för mycket att släppa in i en sådan här match. Jag tycker vi gör det ganska bra annars, och skapar fler klara målchanser än de gör, men så är det en del individuella misstag som vi måste ta bort, menade Emil Sylvegård.
Hemmapubliken skanderade en hel del hatramsor och bröderna Sylvegård fick mest ovett från ståplats, men storebror Emil ryckte på axlarna åt det, precis som åt kritiken mot den stentuffa tackling han satte in mot Ted Brithén, en hård markering som gjorde honom än mer impopulär i Rögleland.
– Jag tycker den är klockren, helt perfekt, klubba mot puck och sedan går jag på kropp som jag alltid gör, så jag tycker inte det är något fel alls, sa Emil Sylvegård.
Slaget om Skåne blev en stenhård batalj den här gången och lika jämn som de två föregående den här säsongen, där Redhawks vunnit med 2–1.
Rögle öppnade starkt, men det var Malmö Redhawks som spräckte nollan drygt halvvägs in i första perioden.
Johan Olofsson hittade backen Tobias Ekberg som drog till direkt från snäv vinkel och pucken smet in vid målvakten Justin Pogges närmsta stolpe.
Samme Ekberg stod sedan för en assist som han helst hade varit utan. Hans försök att flippa pucken ur egen zon fångades upp av Jonas Ahnelöv som avancerade framåt och tryckte in 1–1 bakom Oscar Alsenfelt.
Så där höll det på med Redhawks som gjorde 2–1 genom Nichlas Hardt och Rögle som kvitterade, innan hemmalaget snodde åt sig initiativet med Redhawks som utjämnade gång på gång.
Carl Persson gjorde sitt första mål för Redhawks fram till 3–3 precis före pausvilan efter magnifikt förarbete av Emil Sylvegård bakom motståndarkassen. Konstantin Komarek satte 4–4 i powerplay en bit in i slutperioden och det var upplagt för tredje raka derbysegern den här säsongen, men i stället tog Rögle sin första.
– Starkt av oss att inte ge upp, utan jaga vidare. Sedan har vi en utvisning som vi inte får med oss och gör till och med ett mål som döms bort i slutet, så saker och ting är inte riktigt med oss i dag, vi måste hitta vägar att vinna, så är det bara, menade Emil Sylvegård.
Gå till toppen