Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

De fluffiga bullarna var olagliga för inte så länge sedan

Direkt efter julhelgen fylldes konditoriernas skyltfönster med sockerpudrade fastlagsbullar. Det tilltaget hade varit direkt olagligt på 50-talet, påminner polisen om i ett uppskattat Facebookinlägg.
– Jag hade väl fått fråga om poliserna ville smaka, säger Anne Delin på Fahlmans konditori.

Semla av normalgraden. Under januari, februari och mars hinner konditor Anne Delin baka många bullar. Hon har inga synpunkter på att äta semlor före fettisdagen, men desto bestämdare om hur de ska smaka.Bild: Björn Lilja
Den 2 januari började Fahlmans i Helsingborg sälja semlor i alla dess former – semla, minisemla, bumla (med chokladtryffel) och wienersemla. Runt 300 vanliga semlor och 100 minisemlor om dagen gick det direkt efter julhelgen. Nu går försäljningen lite trögare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Fettisdagen
Gå till toppen