Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dyk om sitt lyft: ”Fått en stor roll”

Sebastian Dyk kom hem till Malmö och gjorde mål när Södertälje spräckte Panterns segersvit. – Viktigt för laget, men man väljer ju att inte bli alltför glad när man gör mål mot sitt gamla lag, sa han.

Sebastian Dyk visade vägen med sitt reduceringsmål när Södertälje vände och vann i förlängning mot hans förra klubb Pantern.Bild: JOHAN LÖF
Pantern rivstartade det nya året med tre raka segrar och såg ut att vara på väg mot en fjärde när Erik Nyström bjöd på ett vackert solonummer och snärtade in 3–1 drygt halvvägs in i mittperioden.
Men Södertälje hade mer att ge och tog matchen till förlängning, där Marcus Oskarsson sprätta upp 4–3 i Lars Voldens ena kryss efter bara 32 sekunder.
– Vi är ganska starka i tredjeperioden och har vänt underlägen förut, så vi har bra självförtroende där, sa Sebastian Dyk.
Det var han själv som visade vägen i vändningen med reduceringspucken till 2–3 när han tog vara på ett friläge i boxplay mitt i tredje perioden. Målet var har hans nittonde för säsongen och han har svarat för lika många assist.
Med sina 38 poäng på 36 matcher är den 26-årige forwarden totaltvåa i Hockeyallsvenskans poängliga efter sin kedjekompis Nicolai Meyer på 42 poäng (19+23).
Sebastian Dyks poängskörd överstiger redan klart det han tidigare fått ihop under en hel säsong på seniornivå.
– Jag har hittat mitt sätt att spela och en jämnare nivå med allting, sedan får man inte glömma bort att hylla sina lagkamrater och då särskilt killarna i min kedja som ger mig både bra passningar och bra förutsättningar att bli en så bra hockeyspelare som möjligt.
Dyk har Malmö Redhawks som moderklubb och spelade de två senaste säsongerna för Pantern, så visst var det speciellt att glida in i Isstadion som motståndare, även om han rört på sig förut i karriären och spelat för HV 71, Troja och Asplöven.
I Södertälje verkar han ha hittat helt rätt och har kontrakt även över nästa säsong.
– De visade stort intresse för mig och sa att jag skulle få en stor roll, men det var mycket upp till mig själv också. Det känns som en häftig utmaning att komma till en klubb med väldigt höga krav, så det var ett väldigt bra beslut. Jag får spela mycket, absolut, och jag känner att jag hittat en trygghet i mig själv, jag vet vad jag är för typ av spelare.
Gå till toppen