Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Första seniorboendet ska stå klart om två år

Våren 2021 står Kävlinges första seniorboende 55+ klart. I dagarna är det säljstart till lägenheterna där man har tillgång till boulebana och husvärd.

Kvarteret Kilen kommer att vara öppet mot Södra Vallgatan.Bild: Visualisera Arkitektur
Det är Riksbyggen som tar sitt seniorkoncept Bonum till Kävlinge, med 53 bostadsrättslägenheter i två till fyra rum och kök. Här måste minst en i hushållet vara 55 år.
– Behoven av fler seniorbostäder är stort i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.
De boende får tillgång till både gemensamhetslokal och övernattningsrum. Dessutom finns en värd som erbjuder praktiska tjänster, som blomvattning och montering av hyllor.
– Bonumvärden arrangerar även, i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.
Kvarteret Kilen ligger centralt i Kävlinge, mitt emot vårdcentralen på Kvarngatan. Fastigheten går in i en kil mellan Skomakaregatan och Rundelsgatan – därav kvartersnamnet. Formen kommer av att järnvägen mellan Sjöbo och Barsebäckshamn en gång sneddade här. Fram tills förra året fanns en bensinstation och två äldre bostadshus på tomten som rivits.
Bild: Visualisera Arkitektur
Nu är det säljstart och om tvår år, 2021, ska kvarteret stå klart. Man räknar med att det främst kommer att locka personer från närområdet och därmed göra fler villor lediga.
Boulebana, gemensamhetsrum och husvärd kommer att finnas i seniorboendet.Bild: Visualisera Arkitektur
Gå till toppen