Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Magisk publik: ”Brutalt viktigt för oss”

Det var kanske inte lika färggrant som i den danska VM-premiären men i en avskärmad Royal arena – övre sektionerna - var det i stort bara blågult i arenan. Säkert femtusen svenska handbollssupportrar på plats. – Magiskt, sa Ystadpågen Lukas Nilsson som valdes till bäste svenske spelare.

Han svarade för fem mål, lika många som Ystadkompisen Jim Gottfridsson och vågade fastän det inte alltid stämde.
– Jag har aldrig sett något liknande. Det var som en gul vägg. Det kommer att vara brutalt viktigt för oss i fortsättningen.
Det kan bli fyra matcher ytterligare i Royal arena med svensk hysteri på läktaren.
Och det var överraskande resultat som öppnar upp Sveriges grupp.
Ett Angola med stor spelglädje inledde med att besegra Qatar med 24-23. Qatar var långt ifrån den kapacitet som gjorde nationen till VM-silvermedaljörer för fyra år sedan. Då fixade man som hemmanation med ett ihopköpt landslag en finalplats mot Frankrike.
Och Sveriges näste motståndare Argentina kämpade väl mot Ungern. Hade chansen att avgöra i ett sista anfall men sköt bort sig. Ungern fick istället chansen att göra ett vinnande mål men kastade också bort sig. 25-25 var ett spännande resultat för fortsättningen.
– Så här är det i ett mästerskap. Vi är jätteglada för våra två poäng, sa Kim Andersson som gjorde mästerskapscomeback.
– Vilken blågul kuliss. Det spelar man inte inför varje dag, YIF-aren.

Så startar Sverige i VM

Sverige-Egypten 27-24
13/1 Argentina,
14/1 Angola,
16/1 Qatar,
17/1 Ungern.
Samtliga med matchstart 20.30
De tre främsta lagen i truppen går vidare till huvudrundan i Herning 19-23 januari. Final och bronsmatch avgörs i Herning 27 januari.
Gå till toppen