Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Pawel Cibicki klar för Elfsborg: ”En storklubb”

MFF-fostrade Pawel Cibicki är klar för en allsvensk rival till himmelsblått. Ny adress för anfallaren är Elfsborg.
– Elfsborg är en storklubb, säger anfallaren till klubbens sajt.

Pawel Cibicki under en presskonferens med det allsvenska fotbollslaget Elfsborg den 11 januari 2019 i Borås.Foto:Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Pawel Cibikci lämnade Malmö FF sommaren 2017 för att spela i Leeds. Han dock svårt att ta en plats där och lånades under hösten 2018 ut till norska Molde.
Pawel Cibicki gjorde elva mål för MFF under hans år i A-laget 2013-17. Under 2016 var han utlånad till Jönköping där han gjorde stor succé med tio mål under säsongen.
25-åringen kommer till Elfsborg på lån från Leeds, som han har kontrakt med fram till och med sommaren 2021.
– Det känns bra, det tog lite längre tid än förväntat men det är skönt att det äntligen är klart. Elfsborg är en storklubb. Resultat kanske inte var det bästa förra året, men jag vet vad IF Elfsborg är kapabla till och jag vill vara med på den resan, säger Pawel Cibicki till klubbens hemsida.
Pawel Cibicki och klubbchef Stefan Andreasson under en presskonferens med det allsvenska fotbollslaget Elfsborg den 11 januari 2019 i Borås.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Tränaren Jimmy Thelin, som Pawel Cibicki hade i J Södra, var en bidragande faktor till flytten.
– Men framförallt att IF Elfsborg är en storklubb som tillhör toppen och det är dit vi ska upp nu.
Jimmy Thelin hyllar nyförvärvet.
– Pawel är en hårt jobbande forward med mycket energi och en härlig personlighet. Han tar stor plats och är alltid engagerad i att laget spelar bra. Han är duktig i djupledsspelet och i kombinationsspelet och kommer till mycket avslutslägen, säger Elfsborgstränaren till klubbens sajt.
Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson om affären:
– Förutom att Pawel har visat en stor vilja att komma till oss så har också diskussionerna med Leeds varit positiva och det har nu landat i ett låneavtal med en option för att köpa loss Pawel, säger han till klubbens sajt.
Pawel Cibicki får tröja nummer 9 i Elfsborg.
Den 12 maj (preliminärt datum) ställs Pawel Cibicki mot sin gamla klubb MFF då Elfsborg gästar Stadion
Läs också Genomgång: Här är allsvenskans största försäljningar
Gå till toppen