Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

First Aid Kit fick största Svensktoppshiten

Systrarna Klara och Johanna Söderberg har fått årets stora hit på Svensktoppen med låten "Fireworks". Arkivbild.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
First Aid Kits "Fireworks" var den mest framgångsrika låten på Svensktoppen under förra året. Den gick in på Svensktoppen i början av 2018 och stannade kvar på listan till december, men gick inte upp på förstaplatsen förrän så sent som i oktober.
Johanna och Klara Söderberg har också utsetts till årets artister och årets kompositörer bland de svenska artister som tagit sig in på listan.
"Vi trodde inte att 'Fireworks' skulle bli en hit. Den är ganska mörk och handlar om en relation som tar slut, känslan av ensamhet och övergivenhet", säger Johanna Söderberg i ett pressmeddelande.
Tomas Andersson Wij får utmärkelsen årets nykomling, då han med Sven-Ingvars-tolkningen ”När solen färgar juninatten” fått sin första låt någonsin på Svensktoppen. Årets Svensktoppsmelodier presenteras klockan 21.03 i kväll i P4.
Fakta

Årets Svensktoppsmelodier 2018

1. First Aid Kit: "Fireworks"

2. "Avicii & Sandro Cavazza: "Without you"

3. Darin: "Tvillingen"

4. Miss Li: "Beautiful"

5. Ted Gärdestad/Peter Nordahl: "Sol vind och vatten"

6. Kamferdrops: "Jag trodde änglarna fanns"

7. Uno Svenningsson: "Det blir ljusare igen"

8. Molly Sandén: "Större"

9. Tomas Andersson Wij: "När solen färgar juninatten"

10. Takida: "Master"

11. Robyn: "Missing U"

12. Zara Larsson: "Only you"

13. Mando Diao: "Shake"

14. Rolandz: "Fuldans"

15. Chris Kläfford: "Sober"

Källa: Sveriges Radio

Gå till toppen