Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jobb och jämlikhet ska ge ANC valskjuts

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma (andra från höger) och landets nuvarande ledare Cyril Ramaphosa (andra från vänster) skålar under en ANC-ceremoni i Durban tidigare i veckan.Bild: AP/TT
Nya jobb, starkare tillväxt och minskad ojämlikhet mellan vita och svarta. Med de löftena sparkar Sydafrikas president Cyril Ramaphosa igång regeringspartiet ANC:s kampanj inför parlamentsvalet i maj.
Valet blir ett prov på om den nye presidenten – som tillträdde i februari sedan den mångårige ledaren Jacob Zuma pressats att avgå – lyckas vända ett vikande stöd för regeringspartiet. ANC har styrt landet sedan slutet på apartheid 1994 men har med åren fått se sin majoritet krympa.
Korruptionsskandaler och en haltande ekonomi under Zumas nio år vid makten har bidragit till tappet.
– I centrum för vårt valmanifest står en plan för att skapa många nya jobb och se till så att alla arbetare kan försörja sig på en värdig nivå, säger Ramaphosa i ett tal inför tusentals anhängare på Moses Mabhida-stadion i Durban.
Presidenten har tillsammans med andra partitoppar rest runt i Zumas hemprovins KwaZulu-Natal i veckan för att försöka visa upp en bild av enighet, trots djup splittring inom partiet, där en Zumalojal falang fortsätter att ha stort inflytande.
Gå till toppen