Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö FBC förlorade mot jumbon

Örnsköldsvik–Malmö FBC 4–3
(1–0, 1–2, 2–1)
Malmö FBC skulle åka till jumbon Örnsköldsvik och bryta sin negativa trend, men fick istället foga en tredje förlust till raden. Örnsköldsvik tog sin första seger för säsongen i en match som svängde fram och tillbaka, där Malmö FBC inte kom upp i den klass man kan förvänta sig.
– Örnsköldsvik krigade bättre i början av matchen och sedan var det som att det satte tonen. Vi försökte väl, men var inte riktigt påkopplade, suckade Malmöcoachen Niklas ”Chelle” Lauritsen.
Lagen följdes åt målmässigt genom perioderna, med Örnsköldsvik som det lag som hela tiden tog ledningen. Malmö FBC fick inte riktig ordning på anfallsspelet och skapade inte så mycket som man brukar. Den vikande formen håller i sig.
– Det är väl bara till att erkänna att det såg bättre ut i höstas. Samtidigt var det många som gjorde en bra match förra omgången, men i dag stämde det inte framför allt i anfallsspelet. Att släppa in fyra får väl ändå betecknas som OK om än inte helt bra, menade ”Chelle” Lauritsen.
Vid 3–3 i sista perioden hade Malmö FBC ändå sina chanser att avgöra, inte minst i powerplay fem minuter in – men bollen ville inte in. Istället kunde Klara Sundell avgöra för Örnsköldsvik med två minuter kvar att spela.
– Dyra poäng, nu halkar vi efter i tabellen lite. Men vi kommer att vara revanschsugna inför nästa match, då ska vi höja oss, menade coach Lauritsen.
Gå till toppen