Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trippelmordet: Misstänkt medhjälpare överlämnad till Sverige

Utredningen av det blodiga dådet på Drottninggatan växer. På fredagen greps en sjunde man misstänkt för inblandning trippelmordet i somras. Totalt är nu fyra personer frihetsberövade.

Arkivbild. Tre personer sköts till döds på Drottninggatan i Malmö den 18 juni.Bild: Patrick Persson
Den 18 juni 2018 sköts sex män ner med automatvapen utanför ett internetcafé på Drottninggatan i Malmö. Tre av dem dog, övriga skadades, en av dem mycket allvarligt. Ännu är inte de misstänkta skyttarna fast. Men sex misstänkta medhjälpare har frihetsberövats i omgångar.
Tre av dem är häktade och i den växande utredningen kunde ytterligare en man gripas på fredagen. Det var Kvällsposten först om att rapportera.
– Det är en svensk man som har överlämnats på en nordisk arresteringsorder, säger åklagare Jeanette Sprimont till Sydsvenskan.
– Han är kring 20 år gammal och greps i en annan stat där han vistats.
Mannen blev efterlyst redan den 3 december, då arresteringsordern utfärdades. Han greps under december, enligt en annan uppgift till Sydsvenskan. Men motsatte sig utlämning.
– Processen att få hit honom har dragit ut på tiden på grund av hans inställning, säger Jeanette Sprimont.
Mannen misstänks för medhjälp till mord. Det kan innebära en rad olika handlingar:
• Spana och förbereda så att mördarna hittar sina offer. Det var knappast en tillfällighet att mördarna visste att de sex männen befann sig på internetkaféet.
• Tillhandahålla utrustning, fordon och liknande. Flera av de övriga misstänkta har anknytning till den bil som vapnet avlossades ifrån. En av de misstänkta vallades exempelvis på en plats där utredarna tror att bilen varit innan den användes vid mordet.
• Medverka på annat sätt vid själva brottet.
Gå till toppen