Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Liverpool tillbaka på vinnarspåret igen

En straff av Mohamed Salah. Det räckte för att, ett inte så glimrande, Liverpool skulle ta sig tillbaka på vinnarspåret igen i Premier League-fotbollen. I övrigt gjorde Chelsea vackra mål och West Ham-tonåringen Declan Rice sänkte Arsenal.

Mohamed Salah firar sitt mål.Bild: Gareth Fuller AP/TT
Säsongens första förlust i Premier League mot Manchester City, följt av respass och förlust i FA-cupen mot Wolverhampton.
Det var med andra ord ett Liverpool som var i behov av ett trendbrott borta mot Brighton.
Även om Liverpooloffensiven inte var lika glimrande och frejdig som den så ofta varit under hösten så fick serieledaren ändå det de sökte i form av en seger med 1–0.
Målet? Det kom på straff.
Brightontysken Pascal Gross hann inte med Mohamed Salah i straffområdet och drog ner Liverpoolstjärnan i den 50:e minuten. Salah tackade och tog emot när han själv förvaltade straffen och dundrade in matchens enda mål.
Arsenal åkte på en tung 0–1-förlust i Londonderbyt mot West Ham. Declan Rice blev hjälte med matchens enda mål i den andra halvleken.
19-åringen var nära att göra mål på nick redan i slutet av den första halvleken men skickade bollen strax utanför stolpen. Målet fixade han sedan i den 48:e minuten och Arsenal lyckades inte svara.
Tabellfemman, som vann sin förra match mot Fulham med 4–1, åkte därmed på sin andra ligaförlust på tre matcher.
I West Ham gjorde nyförvärvet Samir Nasri, med ett förflutet i Arsenal, en fin debut från start i sin nya Premier League-klubb.
Chelsea besegrade planenligt Newcastle med 2–1, och gjorde det i stil. Åtminstone om man ser till deras två mål som båda var tagna ur den högre skolan.
Först Pedros 1–0-chipp, som föranleddes av en klinisk crossboll från hårfagre mittbacken David Luiz.
Sedan var det en annan hårfager brasses tur. Willians 2–1-mål placerades in ur en svår vinkel i utkanterna av straffområdet och gav Chelsea segern.
Gå till toppen