Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michael Tapper: True detective 3: Som en repris på första säsongen

Efter misslyckade säsong två är vi tillbaka i den arketypiska berättelsen om den ensamme, heterosexuelle, manlige hjälten på ensamt korståg. Michael Tapper ser kriminaldramat med Mahershala Ali på HBO Nordic.

Mahershala Ali och Stephen Dorff spelar poliser i den nya säsongen av Nic Pizzolattos kriminalserie "True detective" på HBO Nordic.Bild: Warrick Page
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
”Varför vill du gå tillbaka till sådana obehagligheter?” är frågan som upprepas till pensionerade polisen och demenssjuke änklingen Wayne Hays (Mahershala Ali). Trettiofem år efter hans utredning av mordet på tolvårige William och försvinnandet av dennes tioåriga lillasyster Julie i fiktiva småstaden West Finger, Arkansas, diskuterar Hays fallet i en intervju för en kriminalshow. Han ser sökandet i minnets labyrinter som en kamp mot glömskans dimmor, ett sätt för honom att återta sin sönderfallande identitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen