Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Halt i morgontrafiken – bil voltade på E22 och E6 stängdes norrut vid Landskrona

Det var mycket halt i morgontrafiken. Fram till klockan 11 inträffade ett 40-tal olyckor i den skånska trafiken.
– Om man inte måste ut och köra vill vi gärna att man undviker E6 mellan Landskrona och Helsingborg, sa polisens presstalesperson Kim Hild.

Polis och bärgare på plats efter att en lastbil och en skolbuss krockat på väg 108 utanför Lund i snön och halkan på måndagen. Hårda vindar och nederbörd har gjort vägarna glashala i södra och västra Skåne. Ett flertal trafikolyckor har inträffat.Bild: Johan Nilsson/TT

Olyckor som fortfarande påverkar trafiken

I nuläget inga olyckor i Sydsvenskans spridningsområde som har stor påverkan på trafiken.

Tidigare olyckor

En bil voltade strax före 06 på måndagsmorgonen på E22 mellan Lund och Gårdstånga.
Olyckan skedde i norrgående riktning vid 05.45. Enligt de första uppgifterna är det bara en bil inblandad i olyckan, och det är oklart om någon har kommit till skada. Vid kvart i sju öppnade vägen för trafik på den sträckan igen.
Vid kvart-i-sextiden inträffade en olycka på E6 i höjd med Landskrona. Där stängdes vägen av i norrgående riktning. Vid halv sju inträffade en ny olycka på ungefär samma plats, vilket ställde till det ytterligare i trafiken. Det är oklart om den olyckan var en följd av den första. Först några timmar senare öppnade vägen helt igen.
På E6 inträffade en olycka, norr om trafikplats Kropp, vid kvart över sex. Där ska det röra sig om en olycka med bland annat en lastbil inblandad. Vägen stängdes av i norrgående riktning med anledning av den olyckan. Först strax efter halv nio öppnade vägen helt igen.
Vid halv sju kolliderade flera fordon på E22 i höjd med Lund, mellan trafikplatserna Råby och Gastelyckan. Med anledning av den olyckan stängdes vägen av i nordlig riktning. Den öppnade igen vid 07-tiden.
Kö på väg 108 mellan Staffanstorp och Dalby utanför Lund i snön och halkan på måndagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Även mellan Staffanstorp och Lund på väg 108 inträffade en olycka vid halv sju-tiden. Strax efter sju var framkomligheten återställd på platsen.
Vid sju-tiden inträffade en singelolycka på E22 söder om Hurva, i södergående riktning. Trafikstörningar var att vänta även där, men strax efter halv åtta var det åter full framkomlighet.
Vid kvart över sju inträffade en singelolycka på E22 vid Lund S.
En halvtimme senare, vid kvart i åtta, kolliderade flera bilar på väg 108 söder om Lund. Vägen stängdes i båda riktningar, och öppnade först en timme senare.
Ungefär samtidigt skedde en olycka på väg 104, i höjd med Kävlinge, med en personbil inblandad. Även där stängdes vägen i båda riktningar. Den öppnade igen strax före 09.
Polis och bärgare på plats efter en olycka på vägen mellan Malmö och Lomma på måndagsmorgonen.Bild: Johan Nilsson/TT
Tjugo över åtta: Minst två personbilar kolliderade vid Lund Södra, på påfarten i norrgående riktning.
Det var också stopp på väg 11 i höjd mellan Vallby och Kyrkheddinge efter en olycka i riktning Malmö. Stoppet var över strax före tio.
På väg 108 mellan Lund och Kävlinge var det stopp efter en olycka vid halv tio-tiden, då en lastbil och en buss kolliderade. Vägen öppnade för trafik igen strax efter 11.40.
E65 var helt avstängd vid Rydsgård, i båda riktningar, efter en olycka med två personbilar inblandade. Olyckan inträffade 11.33, och vid 13-tiden var vägen öppen igen.
Gå till toppen