Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sifo: Uppgörelsen delar svenskarna

En majoritet av svenskarna gör tummen ned för regeringsuppgörelsen. Här är en av dem, vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.Bild: Anders Wiklund/TT
Regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L är dålig tycker en majoritet av de tillfrågade i en Sifo-undersökning gjord i samarbete med Svenska Dagbladet.
Av 1 240 tillfrågade den 11–14 januari svarade 37 procent "mycket dåligt" och 12 procent "ganska dåligt". 11 procent svarade "mycket bra" och 30 procent "ganska bra", medan alternativet "tveksam/vet ej" fick 11 procent.
– Om vi tittar på hela befolkningen så är det fler som tycker att överenskommelsen är dålig, antingen "ganska dålig" eller "mycket dålig", men övervikten är inte så stor. Svenska folket är delat i den här frågan, vissa grupper mer än andra, säger Toivo Sjörén, analyschef på Sifo, till tidningen.
Gå till toppen