Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Malmö FF serverar hyllning till den legendariske "Hövdingen"

Det sker en massa saker i Malmö FF även bredvid fotbollsplanen. En av de stora nyheterna i år är att föreningen efter att tioårsavtalet med SSP gått ut tar över all drift av restauranger och kiosker.

Vad kanske inte alla reflekterat över är att detta även inbegriper O´Learys, som stängde i december och nu genomgår en större renovering under nye "matchefen" Marcus Lehtonens ledning. Lehtonen har blivit chef för kiosk- och restaurangverksamheterna och höll en liten presentation i samband med medlemsmötet i måndags.
Där gled en liten nyhet förbi, men med stort symbolvärde.
Historia nu.Bild: LUDVIG THUNMAN
O´Learys är alltså borta - när lokalen öppnar på nytt heter den:
"Erics bar & restaurang"
Alla som kan sin MFF-historia förstår genast att Eric med c innebär att restaurangen bär namnet efter den legendariske "Hövdingen" Eric Persson.
Eric Persson med SM-bucklan på den tiden, von Rosens pokal.Bild: BILDBYRÅN
Ett smart beslut tycker jag. Och ännu en hyllning till Eric Persson, vars staty ju för några år sedan flyttades in i hederslogen på nya stadion från vinterträdgården på Malmö stadion.
Eric Persson var en stor vän av innovationer, så han skulle säkert uppskattat allt som sker runt verksamheten.
"Hans" nya restaurang ska delas upp i en tydlig bar- och en restaurangdel. Och också få utökade öppettider matchdagar om jag förstod det hela rätt.
Erics bar&restaurang kommer dock inte att vara klar till Chelsea-matchen den 14 februari. Men då ska tält med värmelampor finnas utanför provisoriskt. Siktet är inställt på allsvenska premiären.
Marcus Lehtonen berättade också en del kring de förbättringar han vill göra kring kioskerna, som varit ett gissel både vad gäller utbud och kötid. Tiden får utvisa om han lyckas.
Några av tankarna var att de flesta kiosker ska ha identiskt utbud (ej de stora på ståplats), nya kortterminaler med blippfunktion och utan kod under 200 kronor ska speeda upp farten och personalen ska utbildas bättre. Uppfattade jag det rätt skulle korvutbudet begränsas till en variant - det förefaller som en rationalisering som inte ligger i tiden i min värld. Men jag kanske missförstod något.
***
Kort träningsrapport, tisdag 25/1: 1 timme och 30 minuter i isande regn på plan nio. En stor del av träningen ägnades åt tvåmålsspel - dock utan fullbordade avslut som jag uppfattade det, stackars målvakter stod och frös i regnet - där det skiftades en del mellan uppställningarna, men där inriktningen förstås var 3-5-2. Den enda lilla nyheten jag såg var något Uwe Rösler tog upp redan på senhösten - Arnor Traustason uppträdde en del som vingback på vänstersidan.
Gå till toppen