Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kriminell fast efter vansinnesfärd i Malmö

En 28-årig kriminell greps efter flykt från polisen genom centrala Malmö på onsdagen. Polisen mätte över 200 kilometer i timmen på Regementsgatan.

Bilen stoppades i korsningen Kilian Zollsgatan-Sergels väg efter vansinnesfärden.Bild: Läsarbild
Vid 14-tiden på onsdagen ville en polispatrull i Malmö göra en fordonskontroll vid Stadsbiblioteket. Men föraren av lyxbilen, en Lamborghini, värd 2,2 miljoner kronor och med 650 hästkrafter under huven, valde att trycka på gasen.
Enligt uppgifter från patrullen som följde efter framfördes bilen i över 200 kilometer i timmen på tätt trafikerade Regementsgatan. Flera polispatruller kallades in för att få stopp på fordonet innan det hände en olycka.
Vid hörnet Kilian Zollsgatan-Sergels väg lyckades patrullerna tränga bilen, som vid det laget saktat ner, och gripa föraren, 28-åringen.
Mannen greps misstänkt för trafikbrott. Han är en av de kriminellt belastade i Malmö som polisen har särskilt fokus på. Han har nyligen avtjänat ett straff på över två års fängelse för grovt narkotikabrott.
– Misstankarna är grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Hon berättar också att det fanns en passagerare i bilen, även han misstänks för brott, eftersom han misstänks för knarkpåverkan.
Gå till toppen