Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stölderna från bilar i Lomma fortsätter

Tjuvarna krossar en ruta, grabbar tag i en väska eller dator och försvinner snabbt från platsen. Flera parkeringsplatser i Lomma fortsätter att drabbas av bilinbrott.

ARKIVBILD. Polisen fortsätter att få in anmälningar om stölder från bilar i Lomma.Bild: Patrick Persson
Fredag eftermiddag. En man är inne på McDonalds på Bronsgatan i Lomma och äter mat. Bilen har han parkerat på snabbmatsrestaurangens parkering, där den står i ungefär en halvtimme. När mannen kommer ut igen är en ruta på bilen krossad och hans dator försvunnen.
Några dagar senare händer det igen. Någon krossar en ruta på en bil som står parkerad vid snabbmatsrestaurangen, och försvinner sedan iväg med en datorväska.
Helgens händelser är bara de två senaste i en lång rad av liknande anmälningar som kommit in från olika parkeringsplatser i kommunen. Just från parkeringen vid Bronsgatan har ett tiotal liknande fall anmälts sedan i höstas.
– Töm bilen själv. De här personerna jobbar så snabbt, man kan inte ens vara borta i några minuter. Och det funkar inte att lägga saker i bagagen heller, för om de här personerna finns på parkeringen och ser vad man gör så går de på bilen ändå, säger kommunpolis Håkan Persson.
I de flesta av fallen finns inga spår efter tjuvarna för polisen att jobba vidare med. Men från den senaste händelsen i helgen finns flera vittnen.
– Ungdomar hade sett vad som hänt och berättade det för bilägaren direkt när han kom ut. Han ringde oss, så nu har vi ett regnummer att jobba vidare med, säger Håkan Persson och fortsätter:
– Men de här vittnena försvann sen därifrån utan att lämna några kontaktuppgifter. De får jättegärna höra av sig till oss så att vi kan få ett signalement på de som gjorde det här.
Hur jobbar ni från polisen för att förhindra bilinbrotten?
– Vi försöker spana på parkeringsplatserna på aktuella tider, men det är ganska många parkeringar att ha koll på.
Gå till toppen