Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arkitektstudenter visar upp visioner för lador i Uppåkra

I Uppåkra finns flera lador som mest används till förvaring. Nu har arkitektstudenter tittat på hur de skulle kunna användas till att bli en del av ett stort arkeologiskt besökscenter.

Lovisa Eriksson och Simon Bring tyckte att Uppåkraprojektet gav flera lärdomar – inte minst hur man ska behålla respekten för gamla byggnader samtidigt som man gör något nytt av dem.Bild: Astrid Adelgren
På biblioteket i Staffanstorp hänger visionerna för Uppåkra just nu uppe till allmänhetens beskådande. Här finns bland annat en skiss av en lada som gjorts om till ett modernt museum – men där en del av byggnaden står orörd. På en annan bild syns en lada där taket delvis har öppnats upp, och där ljuset strilar in. På en tredje är byggnaden uppdelad i olika våningar som representerar olika delar av Uppåkras långa historia.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen