Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lagkaptenen vill tysta Danmark igen

Sverige VM-resa i Danmark fortsätter efter maximal utdelning i Köpenhamn. Nästa destination blir Danmarks hemmaborg i Herning. – Det ser spännande ut, tycker lagkaptenen Niclas Ekberg.

Niclas Ekberg vill fortsätta jubla i Herning.Bild: LUDVIG THUNMAN
För ett år sedan gjorde Sverige och Danmark upp i en makalös EM-semifinal där Sverige segrade och tog sig till final efter förlängning.
På onsdag i nästa vecka kan det vara dags för en ny rysare när de nordiska grannarna gör upp i den het match i den sista omgången i mellanrundan.
– Ordningen som man möter lagen spelar egentligen ingen roll. Men det kommer verkligen att bli en riktigt häftig kuliss i Herning. Det måste man vara beredd på. Det kommer handla om det stort rött hav när vi möter Danmark. Kan vi leverera bra handboll då och tysta dem vore det gött, sa Niclas Ekberg om fortsättningen där Sverige möter Tunisien på lördag, Norge på måndag och Danmark på onsdag.
Sverige och Danmark kliver in i nästa runda med full pott fyra poäng efter att ha vunnit samtliga matcher i mästerskapet hittills.
– Det ser spännande ut. Vi har gett oss bra möjligheter för fortsättningen. Vi har fyra poäng med oss från det här gruppspelet precis som vår målsättning. Vi kämpade verkligen oss till poängen framför allt mot Qatar och Ungern. Det var ett styrkebesked, sa Niclas Ekberg.
Det mer dystra inför fortsättningen handlar om Jim Gottfridssons skada där man efter torsdagens match inte hade något klart besked om fortsättningen.
– Jim har varit en väldigt viktig spelare för oss genomgående, men vi har många bra spelare på alla positioner som kan täcka upp. Han är central i vårt spel, men samtidigt har Linus Arnesson också en väldigt hög potential och spelar väldigt bra hemma i sitt klubblag i Tyskland. Jag vill inte oroa mig för det, sa lagkapten Ekberg.
Andreas Nilsson svarade för sin främsta insats hittills i turneringen mot Ungern där han också har sin handbollsvardag.
– Vi känner varandra väl och de vet vad jag gör, men jag tycker att vi lite mer övertag i dag. De är stora och tuffa och man har lite ont i kroppen i dag faktiskt. Det var första gången i dag som jag känner mig lite sliten, sa han och blickade framåt mot fortsättningen som börjar efter en vilodag som innebär förflyttning från Köpenhamn till Herning på Jylland.
Ett möte med Danmark kittlar, men helst ser Andreas Nilsson ett annat scenario.
– Helst hade jag velat att vi var klara redan efter två matcher, men vi har tre tuffa matcher framför oss och det är som ett slutspel. Vi måste steppa upp ytterligare för att få med oss fler poäng.
Gå till toppen