Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löfven om kritiken: ”Jag respekterar den”

En dag innan Stefan Löfven (S) presenterar sin nya regering hintar han om nya ministrar, förändrade departement och en delvis ny organisation i en intervju med Aftonbladet.

Stefan Löfven släpptes fram som statsminister i fredags, efter att Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet tryckt gult i statsministeromröstningen.Bild: Jessica Gow/TT
– Det är bra att i bland göra om lite grann. Oavsett hur man gör en departementsindelning och organisationsstruktur så kan man alltid hitta en annan variant. Sedan blir det ibland så att med tiden förändras tänket, att man kan organisera bättre och effektivare, så lite sådant måste till, säger han till tidningen.
Han slår också tillbaka mot den kritik som han fått utstå från fackliga företrädare, egna partikamrater och Vänsterpartiet efter överenskommelsen med C, L och MP. De har pekat på slopad värnskatt, ändrad arbetsrätt och marknadshyror som områden där S har gett efter för mycket.
– Jag respekterar den kritiken och att den finns där, det är inte konstigt. Men jag har sagt hela hösten att ska vi in i någon typ av förhandling över blockgränsen så kommer det göra ont för oss också på några punkter. Man måste respektera motparten i en förhandling. Men helheten är sådan att alla har fått något, men ingen har fått allt, säger han.
Gå till toppen