Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundahiphopen har ”en empatisk tänkande vibe”

Som gangsta-rappande ung tonåring på Djingis kallade han sig för O Dawg. Men det är som O-hund som Olof Ebbesson Dehlin har gjort sig ett namn inom svensk reggae och rap. Liksom Christofer ”Chris P” Persson på Wake Up Records är han en del av Lunds aktiva hiphopscen.

Genom Timbuktu hittade Lundabon Olof ”O-hund” Ebbesson Dehlin (till vänster) ett mer ödmjukt sätt att uttrycka sig. Här är han med vännen Christofer ”Chris P” Persson i Wake Up Records studio.Bild: Tom Wall
Ett rosalila ljus ger källarlokalen på Byggmästaregatan på Väster en nattklubbsliknande karaktär. Musikkollektivet Wake Up Records studio är ganska nyinredd men dörren är redan fullklottrad av autografer från alla artister som spelat in här – såväl välkända akter som spirande lokala namn att lägga på minnet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen