Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Opinionsvindar avgör mittenregerings livslängd

Den politiska mittenuppgörelsen har alla möjligheter att överleva väljarnas viktigaste fråga – sjukvården. Även när det gäller satsningar på en bättre skola och mot brottslighet är S, MP, C och L hyfsat eniga. Svårare kan flyktingpolitiken bli. – Jag skulle inte bli förvånad om uppgörelsen spricker, säger statsvetarprofessor Tommy Möller.

På olika affischer då. I samma rum nu. Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Socialdemokraternas Stefan Löfven. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
På måndag presenterar statsminister Stefan Löfven (S) sin ministerlista och regeringsförklaring. Konstellationen med Centern och Liberalerna som stödpartier över den tidigare blockgränsen kring en 73-punktslista är helt ny i svensk politik. Och innan den nya S-MP-regeringen ens tillträtt har flera partier redan hotat med kommande misstroendeförklaringar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen